#ukrpryroda

McDonald's та Starbucks думають про екологію


За останні кілька місяців відомий кавовий бренд і лідер американського ринку Starbucks зробив кілька помітних кроків до «озеленення». Про це свідчить, наприклад, концептуальний магазин в Амстердамі.  Це чергова установа за принципам сталого розвитку яку було відкрито у березні цього року в приміщенні  що раніше належало банку  і зараз займає площу в 430 квадратних метрів.

Основою для цієї ідеї послужив рух Slow Food, тобто споживча практика, яка віддає перевагу місцевій продукції і традиційним методам ведення сільського господарства. Так, при оформленні магазину широко використовувалася нідерландська деревина, з якої були зроблені лави, столи. У цього концептуального екологічного проекту, який спирається на матеріали вторинної переробки і віддає дань місцевій історії і традиціям, ймовірно, незабаром з'явиться чимало наслідувачів по всій Європі. І всі будуть цьому тільки раді.

McDonald's і біопродукція

Ця гігантська мережа закусочних веде амбіційну екологічну політику протягом півтора десятка років. Все робиться на очах у публіки, ніщо не залишається на волю випадку: від енергопостачання до використання природних ресурсів та походження використовуваної продукції.

До 2020 року в McDonald's розраховують значно скоротити викиди вуглекислого газу. Для цього в міжнародній компанії вирішили по-максимуму використовувати продукцію біологічного фермерства. Справа в тому, що пов'язані з її виробництвом наслідки для навколишнього середовища знаходяться під найретельним контролем. Крім того, того світовий лідер в сфері фаст-фуду збирається внести зміни в корм для худоби, щоб зменшити кількість відходів, і має намір розрахувати точний екологічний збиток одного стейка від ферми до потрапляння в ресторан. Нарешті, він прийняв цілий ряд заходів для максимального скорочення доз синтетичних добрив та використання пестицидів.

Боротьба з вирубкою лісів

Зникнення лісів - це одна з головних бід планети протягом багатьох десятиліть, і впоратися з нею представляється дуже непростим завданням. Тим не менш, деякі великі підприємства вирішили не сидіти склавши руки. Так, наприклад, йдуть справи з Starbucks: компанія розробила новий стакан, в якому використовується на 34% менше волокнистої сировини, ніж у «стандартному», і на 25% більше матеріалів вторинної переробки. Як стверджують в Starbucks, все це врятує кілька сот тисяч дерев.

Французький промисловий дизайнер Патрік Норге (Patrick Norguet) розробив для McDonald's у Франції придатні для багаторазового використання кавові чашки, які в травні безкоштовно роздавали клієнтам при умові замовлення якогось пункту меню та гарячого напою. Ця схожа на стаканчик для мороженого чашка ємністю 150 мілілітрів володіє знімною силіконової ручкою, яка дозволить вам пити без побоювання обпекти пальці. Вона практична і безпечна для навколишнього середовища та забезпечить собі велике майбутнє.


Джерело: rtkorr.com