#ukrpryroda

Найбільші торговельні мережі Британії торгують водою з-під крана


Мережі супермаркетів виявилися в центрі водяного скандалу: їх звинуватили у продажу звичайної водопровідної води під виглядом мінеральної. Про це повідомляє The Daily Mail.
Видання стверджує, що супермаркети розливають звичайну водопровідну воду, приводячи в якості одного з аргументів низьку вартість продукту. Ціна води, яку виготовляють для Tesco і Asda, складає 17 пенсів за два літри, в той час як бутильовані води інших виробників коштують у рази дорожче - так, два літри мінералки від французького бренду Evian обходяться британцям в 88 пенсів.
Представники торговельних мереж не заперечують того, що відправляють на прилавки десятки тисяч літрів води з-під крана, однак наполягають на тому, що додатково фільтрують водопровідну воду, очищаючи її від хлору та інших шкідливих домішок.
У новій хвилі скандалу з'явився ще один фігурант - компанія Water UK, яка забезпечує водопостачання країни. Її представник заявив, що вода в британському водопроводі придатна для пиття і не потребує додаткової фільтрації.
Tesco - найбільша роздрібна мережа Великобританії, що займає у світовому рейтингу ритейлерів четверте місце. Asda, дочірня компанія американської мережі Wal-Mart, друга на британському ринку.
Джерело: news.liga.net