#ukrpryroda

Яка користь від велосипеда?

У наше століття мало хто знає, яка користь від велосипеда. Ми намагаємося швидко і з комфортом дістатися до потрібного місця. Автомобілі активно витісняють пішоходів навіть з їх законних тротуарів і з дворів. У цій статті ми з'ясуємо, яка користь від велосипеда.
Потрібно розуміти, що велосипед це не просто вид транспорту, але й відмінний засіб для поліпшення здоров'я і настрою. Слід зауважити, що мова йде саме про велосипед, а не про тренажери в просоченому потом спортзалі. Ніщо не зрівняється з прогулянкою на велосипеді на повітрі. Скільки вражень ви отримаєте, якщо проїдете вранці із задоволенням по вуличках, ще не отруєним вихлопними газами.

Окрім задоволення, ви зміцните серце, м'язи, легені і підкорегуєте свою фігуру. М'яко і непомітно ви проводите загартовування організму під час кожної поїздки. Можна поєднати приємне з корисним, якщо їздити на велосипеді за невеликими, але дуже необхідними покупками, або просто нарвати польових квітів для дому. 


Щоб не завдати собі шкоди під час таких поїздок, потрібно дотримуватися деяких правил.

1. Заздалегідь виберіть маршрут. Не варто виїжджати на проїжджу частину дороги, особливо, якщо ви не сильні в правилах дорожнього руху і (або) невпевнено тримаєтеся в сідлі. Пам'ятайте про собак. Вони можуть доставити вам неприємні моменти. Уникайте поїздок по тих місцях, де багато безпритульних собак, які збираються в зграї.

2. Виставте сідло так, щоб забезпечити правильну посадку. У нижньому положенні нога повинна повністю розгинатися в колінному суглобі.

3. Розігрійте м'язи і розробіть суглоби перед поїздкою. Досить зробити легку розминку. Не кидайтеся з ліжка відразу в сідло, уподібнюючись мушкетеру.

4. Візьміть з собою в тривалу поїздку пляшечку з мінеральною водою. Відсутність води погано позначиться на суглобах. Пийте небагато, але кожні 30 хвилин.

5. Робіть зупинки, виконуючи вправу для розтягування, щоб не перевантажити суглоби і м'язи ніг.

6. Використовуйте колінні накладки для утеплення в холодну погоду. Це допоможе вам зберегти суглоби.

7. Користуйтеся велосипедним шоломом, налокітниками та наколінниками. При падінні, яке цілком можливо, ви збережете голову і суглоби в цілості й захисті.

8. Слідкуйте за станом свого велосипеда. В першу чергу це стосується гальм. Перевіряйте шини на цілісність. Підкачуйте їх при необхідності. Регулярно змащуйте підшипники. Виконуйте всі технічні роботи, які вказані в інструкції з експлуатації.

Дотримуючись цих нескладних правил, ви уникнете неприємностей і зможете ненав'язливо і з задоволенням зміцнити психічне здоров'я, м'язи і зв'язки. Це дозволить уникати травм в повсякденному житті і дасть вам можливість отримувати задоволення від поїздок.

Джерело: voviyes.ru