#ukrpryroda

42 роки тому утворився "Greenpeace"

15 вересня вважається Днем народження “Грінпіс”. У цей день в 1971 році відбулася перша організована акція світових екологів, які виступили проти ядерних випробувань, повідомляє УНН. У перекладі “Грінпіс” означає “Зелений мир”. Формально День народження “Грінпіс” пов’язують з ім’ям Девіда Фрейзера Мака Таггарта, який вважається в “Грінпісі” “першим воїном зеленого воїнства”.

Девід Фрейзер Мак Таггарт спочатку був канадським бізнесменом. Він очолив громадську кампанію проти ядерних випробувань, які проводила Франція в Тихому океані. Коли екологи виступили проти ядерних випробувань на острові Амчитка, власне, і виникла ідея створення екологічної організації “Грінпіс”. У День народження “Грінпіс” керівником організації був призначений Таггарт. Він очолював її до 1991 року. У березні 2001 року Девід Фрейзер Мак Таггарт загинув в автокатастрофі.

З моменту свого Дня народження “Грінпіс” перетворився на потужну і авторитетну міжнародну організацію, яка відстоює інтереси людини у питаннях, що стосуються екології. Основний важіль дії “Грінпісу” — мирний протест. Діяльність організації фінансують меценати зі всього світу. Російська організація “Грінпісу” працює з 1992 року.

Джерело: unn.com.ua