#ukrpryroda

З Днем Геолога!

Геологам, геодезистам і картографам,
ветеранам геологічної галузі України

Шановні колеги!

Щиро вітаю Вас з професійним святом – Днем Геолога!

Завдяки Богу і Вашим зусиллям Україна має різноманітну і багату мінерально-сировинну базу, яка є основою сталого розвитку національної економіки та експортного потенціалу держави, і врешті-решт має стати основою багатства Українського народу.

Вітчизняними геологами виявлено майже 20 тисяч родовищ і проявів 117 видів корисних копалин. За підтвердженими запасами по багатьох із них наша країна входить до когорти провідних країн світу, займає перші позиції на Європейському континенті. Україні є з чим входити до Європейського Співтовариства.

Також неоціненну повсякденну роботу на благо людей і країни на високому професійному рівні виконують наші геодезисти і картографи. Без Вашої роботи були б неможливими ні освіта, ні оборона, ні будівництво, ні багато інших сфер суспільної діяльності. Маємо це постійно пам’ятати і цінувати.

Геологи, очевидно, найбільші альтруїсти – усі свої здобутки вони віддають державі! Натомість і держава, у свою чергу, повинна була б усіма силами і засобами підтримувати геологів, геодезистів та картографів. Але насправді держава, поки що, – великий боржник перед вами.

Тож у цей святковий день хотів би побажати усім Вам і Вашим родинам – миру, благополуччя, щедрого фінансування галузі, нових звершень і звитяг, достойного життя в нашій рідній Україні!

Фарту Вам, шановні колеги!

З повагою Василь Шевчук, голова Українського товариства охорони природи (міністр екобезпеки України у 1998-2003 рр.)