#ukrpryroda

Мінекології підрахує і передасть до ООН дані про шкоду природі від бойових дій на Донбасі

Міністерство екології та природних ресурсів України займається реєстрацією шкоди від бойових дій на Сході України. Про це під час прес-конференції сказав директор департаменту кліматичної політики міністерства екології та природних ресурсів України Владислав Вежнін, передає кореспондент УНН.

“Ще не можна точно сказати про шкоду заподіяну під час цієї агресії. В нас є обов'язок подавати кадастр в ООН про всі наші викиди... Всі ці вибухи ракет викидають багато СО2, ми маємо це внести в кадастр і буде зрозуміло, якої шкоди завдано”, — сказав В.Вежнін.

Він сказав, що підрахунком викидів вуглекислого газу і шкоди природі займається Мінекології, яке потім передасть інформацію Національному агентству з відновлення Донбасу.

“Дуже багато знищено лісів. Ми маємо не тільки відновлювати інфраструктуру, але й відновлювати ті дарунки, які нам дала природа. Розміри збитків ще навіть не можна підрахувати”, — сказав В.Вежнін.

В.Вежнін не уточнив коли буде оприлюднена інформація про викиди СО2 і шкоду лісам на Донбасі за 2015 рік.

Як повідомляв УНН, в рамках реалізації зобов’язань покладених на Україну при підписанні асоціації Україна-ЄС, згідно з директивою №87, в Україні створюватиметься механізм торгівлі квотами на викиди, про це під час брифінгу в Кабміні повідомив в.о.міністра екології та природних ресурсів Сергій Курикін.

Також він додав, що Міністерство екологічної політики завершує розробку кліматичної стратегії України. Найближчим часом вона буде винесена на розгляд Кабінету міністрів.

Джерела: unn.com.ua