#ukrpryroda

Чи подолав Мінюст корупцію у сфері державної реєстрації?

Відкритий лист
ЗАСТУПНИКУ МІНІСТРА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
п. Гії ГЕЦАДЗЕ

Шановний Гіє Гізойовичу!

29.03.2016 р. вдень я випадково почув Ваше бадьоре інтерв’ю одному з телеканалів про те, що Ви «… вместе с министром Петренко» (рос.) подолали корупцію в системі державної реєстрації бізнесу і майна. 

Які ж ви молодці! Тільки мушу розчарувати – корупція тут не подолана, вона процвітає, а те, що Ви робите наверху – абсолютно не зачіпає низи.

Не вірите? Будь ласка – ось конкретні факти. 

05.11.2015 р. державний реєстратор Черкаського міського управління юстиції (ЧМУЮ) Базилевська І.А. «просто так» внесла до ЄДР такого собі гр. Р. в якості керівника Черкаської обласної організації Українського товариства охорони природи, порушивши усе що тільки можна. 03.12.2015 р. за поданням гр. Р. уже інший державний реєстратор ЧМУЮ Велика О.В. теж «просто так» переписала Черкаський Будинок природи, що є колективною власністю Укрприроди, на його приватне ТОВ «Вієна».

Ми писали 10 листів міністру юстиції, його заступникам, обласному управлінню, ЧМУЮ – глухо, тільки відписки! Нас посилають «до суду».

Добре – ми виграли кілька судів, ЧМУЮ ігнорує і їх рішення, не надає Прокуратурі і Слідству документів, за якими вони допомагали вкрасти майно всеукраїнської громадської організації з 70-річною історією!

Ваш міністр на нашу скаргу від 28.12.2015 р. через 2,5 місяці підписав відповідь, що розгляду не буде, бо ми начебто подали її 28.02.2016 р.

Ось так управління юстиції допомагає рейдерам, а Мінюст і чути не хоче. 

Свого часу я докладав багато зусиль для побудови незалежної України, і «не однаково мені…». Будемо боротися за нашу країну і державу.

Вважатимете за доцільне – я готовий до зустрічі. Викладу цей лист і на сайті, щоб не було потім підстав говорити про якісь пропущені терміни.

З повагою Василь ШЕВЧУК, 
голова Українського товариства охорони природи, 
доктор економічних наук, професор