#ukrpryroda

Київ очолив рейтинг найбрудніших столиць Європи


Київ отримав звання найбруднішої столиці Європи. Основні причини - велика кількість вихлопних газів, невпорядковані сміттєзвалища та погана водопровідна вода. Про це свідчать дані дослідницького центру Economist Intelligence Unit (Великобританія).

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі Інституту екології міста, кияни змушені вдихати більше 20 видів шкідливих для здоров'я домішок, серед яких діоксид сірки, оксид вуглецю і діоксид азоту. Таку забрудненість повітря спричинила тотальна автомобілізація населення, яка в останні роки била всі рекорди. Навіть економічна криза не змінила цю динаміку, лише тимчасово пригальмувавши зростання кількості автомобілів.

Крім того, нічого не було зроблено, щоб люди використовували альтернативні екологічні засоби пересування. Інфраструктура будується не за один рік, тому ситуація при збереженні статусу-кво буде тільки посилюватися.

Єдиним логічним рішенням у такому положенні екологи вбачають використання вже наявної інфраструктури більш оптимальним способом. Як варіант, пропонується використовувати менш шкідливий в плані екології і більше пристосований для міста мототранспорт. Він споживає менше палива і тому менше коптить, не варто в пробках і тому виділяє менше вихлопних газів у порівнянні з автомобілем, якщо порівнювати абсолютні показники.

Джерело: www.liga.net