#ukrpryroda

У Львові пройде тиждень клімату

Від сьогодні, 21 жовтня, і до кінця тижня у Львові триватиме тиждень клімату, який відбуватиметься в рамках Всесвітнього місяця із вирішення проблем зі зміни клімату.
«Чи правда, що у Винниках достиг врожай бананів? Чи дійсно клімат на нашій планеті змінюється, і якщо так, то в який бік? Чи нормально, що в кінці березня у Львові випадає більше снігу, ніж за всю зиму? Які наукові факти це підтверджують? Наскільки це впливає на моє життя? Що я можу зробити? Відповіді на ці та багато інших запитань ми будемо шукати протягом кліматичного тижня у Львові. Приходьте на події Тижня Клімату з 21 по 28 жовтня, щоб дізнатися більше про проблеми, пов'язані з глобальною зміною клімату, та їх вирішення», - зазначають організатори Тижня клімату.

Кліматичні тижні є частиною світової кампанії Global Power Shift, ініційованої міжнародним кліматичним рухом 350.org. З 21 до 28 жовтня подібні події відбудуться у 4 містах України Києві, Харкові, Дніпропетровську та Львові.

Події Тижня клімату у Львові:

21 жовтня 16:00 відкриття ФОТОВИСТАВКИ “Клімат змінюється” в галереї “Щось цікаве” (Площа Ринок, 13).

22 жовтня 13:00 ФЛЕШМОБ “Яку погоду чекати завтра?” (пл. Ринок, перед Ратушею). 25 жовтня 17:30 ЛЕКЦІЯ “Зміна клімату у 21 столітті та міжнародний громадський екологічний рух” у Державному природознавчому музеї (вул.Театральна, 18).

26 жовтня 15:00 МАЙСТЕР КЛАС “Здорові солодощі” у Центрі розвитку особистості “Локус” (вул.Шота Руставелі, 2).

27 жовтня 13:00 МАЙСТЕР КЛАС “Upcycling краса із непотребу” у кав’ярні “Меделін” (пл.Коліївщини,1).

17:00 КІНОПОКАЗ “Незручна правда”, в Державному природознавчому музеї (вул.Театральна, 18).

28 жовтня 12:00 ЛЕКЦІЯ “Українська Антарктида” у Державному природознавчому музеї (вул.Театральна, 18).

Довідка.

350.org – це громадська організація, зареєстрована в США, та соціальний рух, прихильники якого живуть у 188 країнах світу. Рух названий на честь 350 частинок на мільйон СО2 – найвищої концентрації парникових газів у атмосфері, за яких зміни клімату не є катастрофічними для більшості людей на Землі. На жаль, на сьогодні спалювання викопного палива та інші промислові процеси призвели до того, що концентрація СО2 перетнула межу в 400 чнм. Тисячі людей по всьому світу об’єднують зусилля, щоб зменшити викиди і сповільнити зміни клімату. Учасники кліматичного руху поширюють знання про зміни клімату, впроваджують практичні проекти зі зменшення викидів і заохочують уряд та бізнес до активних дій. Цього року кліматичний рух нарощуватиме силу локальних активістів через міжнародну кампанію Global Power Shift, в підтримку якої в Україні і пройдуть Кліматичні Тижні.

В Україні послідовниками 350.org є Українська молодіжна кліматична асоціація (УМКА). Це ініціативна група молодих людей з різних міст України, котрі використовують сучасні методи організації населення для дій проти змін клімату. Вони створюють стійкі взаємозв’язки між активною молоддю з усієї України для втілення практичних соціально екологічних проектів, що зменшують антропогенний вплив на довкілля та призводять до системних сталих змін у громадах і молодіжній культурі. Серед останніх проектів УМКИ: активістський форум Енергія Змін та платформа практичних міських екоініціатив Бери і Роби.

Джерело: galinfo.com.ua