#ukrpryroda

Японія переходить на сонячні електростанції

Після аварії на АЕС «Фукусіма-1» влада Японії стали приділяти велику увагу розвиткові альтернативних джерел енергії. Цьому завданню був віддан такий високий пріоритет, що корпорації Kyocera та IHI спільно з банком Mizuho Corporate Bank запланували і побудували одну з найбільших у світі сонячних електростанцій всього за один рік. Електростанція з'явилася в східній частині країни, в місті Кагосіма (у тій же префектурі, де сталася катастрофа), та керувати нею буде корпорація Kagoshima Mega Solar Power.


Для будівництва станції знадобилося 290 тисяч сонячних панелей, які зайняли собою близько 130 гектарів землі. Зрозуміло, що стільки вільного простору у японців не було, тому для розміщення станції було створено штучний острів. Загальна очікувана потужність станції повинна скласти більше 78 МВт, чого вистачить для забезпечення електрикою 22 тисячі будинків. Будівництво станції обійшлося інвесторам в $ 309 млн.


Відкриття електростанції відбулося 4 листопада. Крім прямих функцій, станція виконує роль туристичного об'єкту: бажаючі можуть відвідати її з оглядовою екскурсією, прослухати лекцію про важливе значення альтернативних джерел енергії та помилуватися видом на океан і вулкан Сакурадзіма.

Джерело: core77.com