#ukrpryroda

Освоєння нових зовнішніх ринків українським агробізнесом та його вплив на довкілля

4 грудня 2014 року заступник Голови УкрТОП Олександр Панков прийняв участь у панельній дискусії «Освоєння нових зовнішніх ринків українським агробізнесом» в рамках VI Міжнародної конференції «Ведення агробізнесу в Україні: перспективи 2015 року», яка організована Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) та агентством «AgriEvent» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні та Проекту "Німецько-український агрополітичний діалог".


В рамках панельної дискусії, Олександр зробив доповідь щодо екологічного впливу аграрного сектору України на довкілля, проблем зайнятості населення у сільських територіях, а також щодо можливих шляхів вирішення даних проблем. Презентовано результати роботи в рамках спільного проекту УкрТОП та УКАБ «Інтеграція аграрних секторів України та ЄС».

В цілому, в рамках проекту підготовлено звіт, який складається з двох частин. Перша частина щодо сучасного економічного стану та перспектив для аграрних експортерів (УКАБ), друга частина щодо соціальних та екологічних аспектів (УкрТОП) в результаті імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Даний звіт найближчим часом буде розміщено на сайті УКАБ та УкрТОП, а також розіслано всім нашим під пищикам.