#ukrpryroda

Прокинувся – прибери свою планету!

Звернення до Дня довкілля – 2016 

Ці слова Сент-Екзюпері з «Маленького принца», які ми пам’ятаємо ще з дитинства, з часом і поступово відкривають свій глибокий символічний смисл.

Кожен з нас відповідає за свою часточку планети, оберігає її, доглядає. Природа, на відміну від людини, завжди вдячна. Весною квітне, радує душу й милує око, повністю віддає усі свої плоди людям і нічого не бере взамін. Благає тільки не шкодити їй. 

І люди, суспільство, держава повинні прокинутись, змінити своє ставлення до Природи! 

16 квітня – День довкілля. Цього дня за ініціативою та участю Українського товариства охорони природи проводяться заходи, спрямовані на прибирання Нашої Планети – України: озеленення, очищення берегів Дніпра, великих і малих рік, збереження заповідних об’єктів, впорядкування парків, скверів, криниць, джерел, поширення екологічних знань, збереження генофонду і здоров’я народу України. 

Всеукраїнська рада Українського товариства охорони природи звертається до своїх колективних та індивідуальних членів, обласних, міських, районних організацій та первинних осередків, керівників підприємств, вищих навчальних закладів, шкіл, органів державної влади та місцевого самоврядування, засобів масової інформації, усіх співвітчизників із закликом: прокинутись і взяти активну участь у прибиранні, екологічному оздоровленні, відродженні та гармонійному розвитку нашої країни!

Бажаємо Вам оптимізму, життєвих сил, удачі і нових звершень, добра і благополуччя, єдності і стійкості у боротьбі за кращу долю і волю України, Перемоги і Миру!

З повагою
Василь ШЕВЧУК, 
голова Українського товариства охорони природи

15 квітня 2016 р.