#ukrpryroda

УКРАЇНСЬКОМУ ТОВАРИСТВУ ОХОРОНИ ПРИРОДИ – 71 РІК!

Шановні природоохоронці України! 


71 рік тому – 26 липня 1946 року за ініціативою видатних українських письменників – Максима Рильського, Михайла Чабанівського, вчених зі світовим ім’ям – академіків Миколи Гришка, Дмитра Третьякова, Миколи Холодного, Бориса Чернишова, Петра Погрібняка та інших Рада Міністрів УРСР ухвалила історичне рішення: утворити Українське товариство охорони природи.

Усі ці десятиліття й роки Товариство з честю виконує свою місію – охорона й відтворення сприятливого для життя навколишнього природного середовища, збереження здоров’я Українського народу, здійснення просвітницької і виховної діяльності, організація й участь у заходах по охороні природи, раціональному використанню природних багатств, формування і реалізація національної екологічної політики України.

Діє розгалужена система обласних, міських, районних та інших місцевих організацій в усіх регіонах і краях, яка об’єднує близько 2 млн. громадян. 

Членами Товариства зроблено безліч добрих справ для природи, людей і всієї України. А найголовніше – збережено вікові традиції нашого народу і виховано не одне покоління людей у дусі поваги до рідної землі.

Тож у ці дні хочу привітати усіх вас з Днем народження Українського товариства охорони природи, подякувати воїнам, які мужньо боронять нашу державу, побажати перемоги, миру і благополуччя нашій Україні!

З повагою,
Василь ШЕВЧУК, голова Українського товариства охорони природи

26 липня 2017 р.