#ukrpryroda

Захистимо Біличанський ліс

Українське товариство охорони природи закликає громадськість не допустити знищення лісового природного комплексу «Біличанський ліс». Нагадаємо, що в рішенні суду від 9 жовтня Вищий адміністративний суд визнав законним дерибан Біличанського лісу під котеджну забудову. 

Своїм рішенням суд визнав усі рішення Коцюбинської селищної ради законними, в тому числі і щодо затвердження Генплану селища за яким межі міста збільшено на 4 тисячі га за рахунок Святошинського лісопаркового господарства.

Як пише у своєму блозі на "Українській правда" журналіст Наталка Соколенко, як виявилось, Київрада в один день програла дві касації по лісу, навіть не знаючи про суд.

"В один день одна і та сама трійка суддів розглянула дві касації, про жодну з яких (який збіг) Київрада і прокуратура не знала. Про те, що був суд і він закінчився не на їхню користь дізнались постфактум і Київрада, і прокуратура. При чому прокуратура – від журналістів. Тобто на захист лісу в залі суду не було кому щось сказати", - написала Соколенко.

Вона додала, що зазвичай в касації розглядають справу за півроку після апеляції, а у випадку з дерибаном лісу призначили за три місяці.

Соколенко також нагадала, що президент Віктор Янукович у 2010 році журналістці Ірині Федорів за присутності міжнародних журналістів заявив, що втрутиться в це питання й збереже ліс.


Через 2 роки журналісти і небайдужі мешканці передали Януковичу 13 тисяч підписів під зверненням з проханням зробити Національний парк на території Біличанського лісу, оскільки його з 2008 року дерибанить селищна рада Коцюбинського на депутатів селищної ради, їхніх родичів та підставних осіб з Дніпропетровщини

Однак попри обіцянку, за 2 роки президент так і не підписав указ про створення Нацпарку.



Джерело: kiev.pravda.com.ua