#ukrpryroda

Міні-фабрика по виробництву сонячних панелей

Сонце є одним з найдоступніших та найпотужніших джерел для вироблення електроенергії, ось тільки величезні сонячні панелі зазвичай призначаються для встановлення на дахах або в пустелях як частина електростанції та зовсім не пристосовані для використання «вдома». Так, існують різні мікропанелі, але вони дуже дорогі і непопулярні, тому що люди просто не розуміють, для чого вони потрібні.

Винахідники Шон Фрейн та Алекс Горнштейн мріяли про створення маленької і доступної сонячної панелі, яку можна встановити де завгодно. Але для початку вони хотіли зрозуміти, чому вироблені зараз мікропанелі такі дорогі і крихкі. Вони вирушили в країни що розвиваються і дізналися, що маленькі панелі виробляються не на високотехнологічних заводах, а збираються вручну з неякісних дешевих матеріалів у Китаї, Індії та Бангладеші. Тому вони розвалюються через 2 роки і так дорого коштують.

Тоді Шон і Алекс створили прототип більш досконалого пристрою з виробництва мікропанелей, Solar Pocket Factory, яка, взагалі-то, не така вже й кишенькова, але може поміститися у валізу. Ця міні-фабрика робить одну якісну мікропанель за 15 секунд і містить всі потрібні складові для обробки кремнієвих пластин і ламінованого скла, потрібних для створення сонячних панелей. За підрахунками, пристрій на 30% скоротить собівартість мікропанелі, а також вони будуть значно якісніші і послужать 5 разів довше.

Цей пристрій можна розмістити на заводі або навіть у себе вдома, але метою винахідників є вийти на великий ринок. Для початку друзі розмістили свій проект на сайті Kickstarter і успішно зібрали на нього 77 504 $, і тепер вже тільки від них залежить, як вони розвинуть свою прекрасну ідею.



Джерело: thinkgreen.ru