#ukrpryroda

Міст з сонячними батареями

У Лондоні закінчилося будівництво моста, що з'єднує залізничну станцію Blackfriars Tube з південною частиною міста. На його даху встановлено 4400 сонячних батарей. Компанія, що побудувала цю махину заявляє, що "це найбільший в світі міст, з сонячними батареями". Вони покривають 6000 м² даху. Енергії, отриманої за допомогою батарей вистачить на те, щоб на половину задовольнити потреби станції. Так само використання "чистої енергії дозволить скоротити обсяг викидів вуглекислого газу на 511 тонн на рік.


За словами представників компанії Solarcentury, яка займалася монтажем панелей, подібний "сонячний міст", крім інших позитивних моментів, може показати прагнення уряду Лондона зробити місто екологічно чистішим. Панелі видно з обох сторін річки, так що всі жителі міста, і його гості - отримають привід задуматися над розумним використанням енергії.


Експерти з Solarcentury відзначають, що зазвичай сонячні батареї з'являються в проектах ближче до кінця. Але якщо включити їх до проекту на початковій стадії, то будівництво буде не тільки швидше, але і дешевше".



Джерело: thinkgreen.ru