#ukrpryroda

Година Землі 2015: вмикай свою силу заради Планети!

Вимкнути світло на годину, щоб показати свою стурбованість майбутнім Планети – Всесвітній фонд природи (WWF) традиційно закликає українців підтримати міжнародну ініціативу «Година Землі», яка в Україні проходить вже всьоме. 28 березня о 20:30 на одну годину у темряву зануриться увесь світ, об’єднаний спільним прагненням зменшити вплив на довкілля та зберегти природні ресурси нашої Планети. 

Цьогоріч кампанія в Україні пройде під девізом «Вмикай свою силу!» – так організатори вирішили підкреслити, що кожна людина має можливість змінити світ на краще, допомогти природі своїми щоденними діями. До ініціативи вже приєдналися 29 українських міст, а «без світла» лишаться такі відомі пам’ятки як Одеський національний академічний театр опери та балету, Луцький замок, Обласний музично-драматичний театр ім. М. Куліша у Херсоні, телевежа на Високому замку у Львові, найвища будівля Києва – ТРЦ Gulliver, та багато інших.

Традиційно багато різноманітих подій кампанії пройдуть в різних містах України. 28 березня о 20:00 у Києві в ТРЦ Gulliver розпочнеться акустичний концерт «Години Землі». У концерті візьмуть участь талановиті молоді українські виконавці, серед яких скрипалька Катерина Чечель, учасниця оркестру Lords of the Sound і струнного квартету Міра, група МУ 17, а також український кавер дует B&B Project. З 26 березня до 26 квітня біля торгово-розважального центру діятиме фотовиставка «Лісові історії», на якій представлять видовищні фотографії лісів України та їх мешканців. А на вулиці Іллінській в Арт-дворі пройде еко-ярмарок українських майстрів, де можна буде придбати вироби та відвідати тематичні майстер-класи. Вхід на всі заходи вільний.

Про події, присвячені «Годині Землі», що пройдуть в інших містах України, можна дізнатися тут.

Всіх українців також запрошують взяти участь у фотоконкурсі «Години Землі», що діє на Facebook-сторінці WWF в Україні. Користувачам пропонують поділитися своєю творчою іскрою та зробити фото у стилі фрізлайт (малюнок світлом). Переможців очікують незвичайні призи – сонячні зарядки для мобільних телефонів та інше.

Катерина Куракіна, координатор кампанії Година Землі в Україні, закликає людей та організації до активних дій заради природи нашої країни та світу: «Вмикайте свою силу – заощаджуйте природні ресурси, змінюйте щоденні звички, щоб зробити Ваше життя більш дружнім до природи, на сайті www.ecomap.org вказуйте на екологічні проблеми свого регіону, знаходьте однодумців та вирішуйте їх разом! У кожної людини є сила змінити світ!»

«Година Землі» в Україні та в світі
«Година Землі» була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF в Сіднеї (Австралія) у 2007 році і з того часу перетворилася на всесвітню екологічну ініціативу, яка об’єднала людей на всіх континентах у прагненні до майбутнього, у якому людина живе в гармонії з природою. У 2008 році вже понад 50 мільйонів людей у всьому світі долучилися до Години Землі. У 2009 та 2010 роках вона охопила понад 4500 міст у 128 країнах світу на всіх континентах. 2014 рік побив усі рекорди – до кампанії приєдналися понад 7000 міст у 162 країнах.

Україна вже всьоме приєднується до всесвітньої кампанії «Година Землі». Минулого року до неї долучилися 55 міст та містечок України разом із зірками, компаніями та багатьма українцями. Кампанію «Година Землі 2015» підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

«Година Землі 2015» запрошує всіх українців долучитися до кампанії, зареєструватися на сайті та приєднатись до вирішення екологічних проблем Вашого регіону на www.ecomap.org. Також ми заохочуємо активістів країни підтримати Годину Землі 2015 та організувати свою подію 28 березня у Вашому місті! Зв’яжіться з нами та поділіться планами або попросіть допомоги в організації події.

Промоушн-акції в Україні проводяться в партнерстві з комунікаційним агентством SPN Communications, яке допомагає привернути увагу людей до Години Землі вже протягом 7 років.

Джерело: wwf.panda.org