#ukrpryroda

70% смертності в Україні спричиняє питна вода

В Україні 70% смертності пов’язані з уживанням неякісної забрудненої води. Про це на прес-конференції повідомив еколог, екс-голова Екологічної інспекції України Михайло Гуцол, передає УНН. "Більш як 70% смертності – від вживання неякісної води. Але зараз спитайте будь-якого чиновника і він вам скаже, що все нормально. Та, вибачте, підіть на цвинтар і подивіться! Робіть аналіз організму будь-якого українця… Усі хвороби і той-таки рак пов’язані з водою. Тому підкреслю: на 70-80% людина – це вода", - сказав він.

Раніше завідувач кафедри екологічної Академії України Микола Костровповідомив, що в Україні є великі проблеми із забрудненням водних об’єктів, через що потерпає і здоров’я українців.

За його словами, стан водних ресурсів в Україні є критичним. Це пов’язано із викидами неочищених стічних вод у водні об’єкти України.

Екологи серйозно стурбовані ситуацією з якістю питної води в Україні. Вони вбачають основними причинами ситуації, що склалася, підвищене та посилене навантаження на довкілля і водні екосистеми.

Ситуація ускладнюється тим, що практично всі водоочисні споруди в Україні переважно було побудовано понад 20 років тому, вони технологічно і фізично застаріли і не в змозі впоратися з цими забрудненням.

Джерело: newsru.ua