#ukrpryroda

Офісний "White Goat"

Хитрі японці знайшли спосіб, як справлятися зі стосами непотрібного списаного паперу в офісах. Вони вигадали апарат, який міг би стояти в офісі будь-якої компанії і виробляти зі старих документів туалетний папір. Машина з інтригуючою назвою "White Goat" виготовляє з 40 аркушів паперу формату А4 один рулон туалетного паперу за півгодини.

Компанія "Oriental" розробила автоматичну систему переробки - спочатку папір поміщається в шредер, потім проходить в ємність з водою, де перемішується і пресується, потім висушується, скручується, і на виході ми отримуємо те, що використовуємо кожен день. У відділення, де папір змішується з водою, можна додати фарбу, щоб додати кольору рулону туалетному паперу.

Концепція безвідходного виробництва стає популярною в наші дні,  хоча новітні винаходи в цій галузі далеко не дешеві або компактні (висота White Goat наприклад досягає 2-х метрів, а ціна -100 000 $), з часом вони ставатимуть досконаліші. Зрештою вони будуть помітно скорочувати кількість відходів і забруднення на нашій планеті і безпосередньо захищати навколишнє середовище. Наприклад цей апарат зберігає 60 дерев на рік.

Відео, як працює машина "White Goat".



Джерело: thinkgreen.ru