#ukrpryroda

2. Якщо не боротися з рейдерами Черкаського Будинку природи, то що сказати сім’ї загиблого директора і людям?

Друге відкрите звернення

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ п. ПОРОШЕНКУ П.О.
Копії: Генеральному прокурору України п. ЛУЦЕНКУ Ю.В.
Голові Служби безпеки України п. ГРИЦАКУ В.С. 
Міністру внутрішніх справ України п. АВАКОВУ А.Б.
Міністру юстиції України п. ПЕТРЕНКУ П.Д.
Главі Черкаської ОДА п. ТКАЧЕНКУ Ю.О.

Шановний пане Президенте України!

5 вересня ц.р. Українське товариство охорони природи вдруге зверталось до Вас з проханням допомогти захистити від рейдерів Черкаський Будинок природи і майно приватних інвесторів. Раніше ми написали сотні звернень до різних органів влади – марно. Між центральною і місцевою владою – фейсбук і відписки.

У 2015 р. група осіб захопила власність за сприяння державних структур. Усе зроблено брутально: документи підроблені; адреси фіктивні; державні реєстратори приймали документи навіть вночі, а ранком видавали свідоцтва на власність; Мінюст посилав нас «до суду»; МВС рік не проводить розслідування за трьома кримінальними провадженнями; прокуратура тисне на слідство з вимогою закрити ці справи і т.п. Зараз багато нарікань на суди, однак в наших митарствах лише двоє суддів у більш ніж 30 судових засіданнях підігравали рейдерам. 

На жаль, днями внаслідок тривалої боротьби з рейдерами трагічно загинув Олександр Солієнко – заступник голови Черкаської обласної організації, директор Будинку природи та його інвестор, який модернізував будинок за кошти своєї сім’ї. 

Сім’я – дружина, двоє дітей, прикутий до ліжка батько залишилися без нічого.

Товариство не здасться, і все одно – з допомогою влади, чи без – визволить Черкаський Будинок природи і поверне вкрадену інвестицію сім’ї. Хотілося б, щоб з допомогою держави, бо що ж тоді сказати сім’ї і людям?  

Укрприрода вже 70 років силами мільйонів своїх членів робить багато добрих справ. Допомагаємо фронту, державі, країні заради порятунку. Тепер, коли нам потрібна допомога, її немає. Сподіваємось, Ваше доручення нарешті дасть поштовх органам влади усе ж таки виконати свій обов’язок.

Українське товариство охорони природи
Україна, м. Київ, м. Черкаси, 03 жовтня 2016 р. № 65.

Далі буде.