#ukrpryroda

Саудівська Аравія планує обходитись "зеленими" джерелами енергії

Всім відомо, що Саудівська Аравія - є однією з найбагатших на нафту та природний газ країна. Основою для її економіки багато в чому служить видобуток та поставка вуглеводневих копалин, на тому ж тримається й внутрішнє енергоспоживання цієї держави. З усіх можливих джерел енергії наразі тут використовуються тільки ці.

Однак тривати така ситуація буде недовго. Керівництво держави взяло до уваги як прогнози вчених, так і екологічний чинник, і зробило воістину революційне заяву - Саудівська Аравія повністю переходить на "зелені" джерела енергії.


Принц Турки бін Фейсал аль Сауд

Як повідомив пресі принц Турки бін Фейсал аль Сауд, незважаючи на те, що у країни достатньо запасів нафти і вугілля, прийнято рішення про переведення всієї енергетики країни в екологічно чисте русло за найближчі двадцять років. Урядова програма вже запущена, профінансований її перший етап - створення під Ер-Ріяд масштабної сонячної електростанції, яка включає в себе дев'ять пірамід. Проект носить ім'я Lunar Cubit і є тільки першою ластівкою подальших перетворень.




Всього в "озеленення" енергетики Саудівської Аравії планується інвестувати близько 100 мільярдів доларів. Такі величезні витрати, тим не менш, повністю окупляться, коли через двадцять років у країні буде вироблятися енергетична міць в 41 ГВт завдяки фотоелектричному устаткуванню. Цього вдосталь вистачить для потреб держави. Пустелі що займають велику площу Саудівської Аравії будуть експлуатуватися з величезною ефективністю в якості майданчиків для встановлення сонячних електростанцій.

Джерела: ecofriendly.ru та designboom.com