#ukrpryroda

Уряд затвердив порядок використання коштів на екологічну модернізацію підприємств

Кабінет Міністрів України затвердив порядок використання коштів на екологічну модернізацію підприємств. Про це йдеться у постанові КМУ від 7 серпня 2013 року № 569, опублікованій в “Урядовому кур’єрі”. Згідно з документом кошти спрямовуються на забезпечення раціонального використання і зберігання відходів виробництва і побутових відходів, охорони і раціонального використання водних ресурсів та охорони атмосферного повітря.

Бюджетні кошти використовуватимуться з метою зменшення негативного впливу на навколишнє природне середовище, пов’язаного з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, їх скиданням безпосередньо у водні об’єкти, розміщенням відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах.

За словами міністерстра екології та природних ресурсів Олега Проскурякова, проект постанови стосується поліпшення екологічної ситуації та зменшення загрози життю та здоров’ю населення різних регіонів через дієвий механізм фінансування природоохоронних заходів місцевого масштабу.

Крім того, прийняття постанови дозволить фінансувати природоохоронні заходи, що мають важливе значення для забезпечення охорони навколишнього природного середовища регіонів.

Як повідомлялось, народні депутати України Сергій Матвієнков та Володимир Бойко пропонують парламенту встановити, що підприємства гірничо-металургійного, коксохімічного, хімічного та нафтохімічного, паливно-енергетичного, цементного комплексів промисловості 70% збору за забруднення навколишнього природного середовища залишають у своєму розпорядженні для цілеспрямованого фінансування природоохоронних заходів. Про це говориться у проекті закону № 2807 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо сплати екологічного податку підприємствами окремих галузей промисловості”.

Джерело: unn.com.ua