#ukrpryroda

У Лондоні повним ходом йде будівництво «сонячного мосту»

Амбіційний проект, який не має аналогів у всьому світі, вже завершено більш ніж на половину. У Лондоні будують міст, який повністю буде покритий сонячними батареями. Це буде найбільший в світі міст, який виробляє електричну енергію. Станція метро «Blackfriars», яка розташується на ньому, буде на половину забезпечена енергією тільки лише за рахунок самого «сонячного моста». 

На мосту Blackfriars через Темзу будуть розміщені більш 4400 фотоелектричних елементів, монтировку яких вже почали. Всього сонячі панелі будуть генерувати близько 900 000 кіловат-годин електроенергії на рік, енергія від яких дозволить скоротити кількість викидів CO2 в атмосферу приблизно на 511 тонн на рік. На додаток до панелей сонячних батарей та інших енергоощадних систем на новій станції будуть встановлені також системи збору дощової води і «сонячні труби», що створюють природне освітлення.


Після завершення будівельних робіт міст буде повністю покритий фотоелектричними елементами. А поки що компанія «Solarcentury» , яка займається будівництвом об'єкту, подбала про розумне транспортування тисяч сонячних батарей до мосту. Їх вирішили не перевозити вантажівками, щоб створило зайві пробки на дорогах, а доставити по воді, на баржі.


Зараз через Темзу в місті проходять більше 100 мостів. Міст Blackfriars стане першим в Лондоні, який буде виробляти електрику. Планується, що за одну годину станцію метро на мості буде проїжджати не менше 24 поїздів.

Джерело: thinkgreen.ru