#ukrpryroda

Електромобіль за 2700 доларів стає реальністю в Індії

Близько двох років тому в Індії вже був створений «найдешевший в світі автомобіль» менш ніж за 2000 доларів.
Зараз місцеві виробники збираються створити схожий супербюджетний електромобіль. Згідно з планами виробника, компанії Mahindra, з урахуванням урядової субсидії на електромобілі, вартість машини повинна скласти не більше 150 000 індійських рупій або близько 2700 доларів.

У Mahindra сьогодні презентували електромобіль e20 - дводверний, чотиримісний хетчбек c сучасним дизайном, що досить рідке явище для індійських авто. За 2700 доларів тут є повноцінний набір акумуляторів, електричний двигун та автоматична трансмісія. Заряджати акумулятори e20 можна за допомогою звичайної домашньої розетки, причому Mahindra також випустила мобільний додаток, що дозволяє з екрану смартфона отримувати дані про рівень заряду системи.

У Mahindra говорять, що мають намір зацікавити покупців не тільки заявами в стилі «турбота про екологію», але реальною економічною вигодою, яку отримають власники, позбувшись від необхідності покупки бензину або дизельного палива, яке постійно дорожчає.

Втім, в автомобілі за 2700 доларів є цілком очевидні ліміти, такі як швидкість, яка обмежена всього лише 80 км/год, а також пробіг 100 км на одному заряді системи. У Mahindra кажуть, що e20 буде продаватися за межами Індії, проте в США, Китаї або Європі немає урядових субсидій на покупку «зелених» машин або ж вони мають інші коефіцієнти, тому ціна e20 також буде іншою.

Для Індії виробник називає e20 «практично ідеальним» супутником городянина, який простий у використанні і не займає багато місця в переповнених мегаполісах. Крім того, в Mahindra кажуть, що e20 - це ще і надбюджетна платформа, на базі якої можна створювати інші електромобілі бюджетної серії.

Джерело: fakty.ictv.ua