#ukrpryroda

Звернення



  ЗВЕРНЕННЯ

Асоціація міст України та Українське Товариство Охорони Природи запрошують Вас взяти активну участь у великому святі довкілля – в акції “Чиста Україна – чиста Земля”, яка буде відбуватися 14-16 вересня 2012 року .

            Закликаємо місцеві влади, громадські організації, школи, вузи, усіх мешканців міст і сіл,  приєднатися до 35 мільйонів мешканців у всьому світі та взяти активну участь у глобальній екологічній акції.
      Кампанія Clean Up the World– Робімо чистим світ” вже стала постійним елементом дій на користь нашої планети Земля в 130 країнах світу під патронатом UNEP (Програма з Охорони Довкілля при ООН). Міжнародний рух “Сlean Up the Worldє глобальною дією, який просуваючи свої досягнення на міжнародному рівні, сконцентрував увагу громадськості на глобальних проблемах людства в напрямку покращення навколишнього середовища. Кожний мешканець планети може внести позитивний внесок в очищення і оздоровлення нашої планети.
      2012 рік - 20-та річниця міжнародної кампанії “Сlean Up the World” і 10-та річниця кампанії “Чиста Україна –чиста Земля.
      2012 рік ООН визначив Міжнародним роком кооперативів. “Чиста Україна — чиста Земля” - “Clean Up the World– Робімо чистим світ” рекомендує організаціям-членам співпрацювати з місцевими органами влади, установами і суспільством, щоб зробити здоров'я і благополуччя нашої планети і її народу пріоритетом. Як мешканець, ми можемо діяти локально, щоб захистити нашу навколишнє середовище і разом ми зможемо змінити ситуацію не тільки в вашому місті, але в  державі і світі!
    Кампанія “Чиста Україна — чиста Земля” закликає владу, органи місцевого самоврядування, підприємства, природоохоронні й екологічні організації, школи, вузи, партії, церковні громади об`єднатися задля чистоти планети і у вересневі дні вжити заходів на місцевому рівні для вирішення глобальних екологічних проблем, закликає учасників кампанії у вересневі дні організувати діяльність та відсвяткувати свої екологічні успіхи, досягнуті під час всього року.

        Головна тема цьогорічної акції – Наше місце...Наша планета...Наша відповідальність — місцеві дії, прийняті в кожній громаді і волонтерська діяльність в кампанії “Чиста Україна — чиста Земля” - “Clean Up the World– Робімо чистим світ” має глобальні наслідки.

Заохочуємо всіх ініціаторів акції задуматись над практичними кроками заохочення суспільства брати участь у довгострокових екологічних ініціативах в сфері покращення стану навколишнього середовища, що може включати озеленення місць у своїх громадах, посадку дерев, прибирання парків і пляжів, збереження енергії та водних ресурсів, зменшення відходів та здійснення роботи по екологічній просвіті та освітніх ініціатив.
            Підтримаймо  суспільні екологічні ініціативи фінансово, організаційно і дорадчо!
            Памятаймо, що акція Чиста Україна –чиста Земля не є одноразовим заходом. Кожен українець може зробити свій внесок у покращення довкілля!

Контакти:       
Львівське регіональне відділення Асоціації міст України — Леся Депко 
Тел. (032) 238 9294, 
E-mail: lvivrbauc@gmail.com;                                        

УкрТОП – М. Кравчук 
Тел. (044) 289-71-73, 
E-mail: ukrtop@ukr.net