#ukrpryroda

Активісти Greenpeace захопили бурову "Газпрому"

Екологи встановили на буровій платформі намети і розгорнули плакати із закликами зупинити буріння в Арктиці.


Greenpeace Екологи піднялися на бурову з допомогою альпіністського спорядження Активісти Greenpeace зранку 24 серпня піднялися на борт бурової платформи "Прирозломна" в Печорському морі, яка належить компанії "Газпром".

Як йдеться у заяві екологічного руху, працівники бурової зустріли активістів, зокрема виконавчого директора Greenpeace International Кумі Найда, холодним душем з пожежних брандспойтів, але це лише ненадовго зупинило екологів.

В результаті вони розташувалися на платформі, встановили там свої намети і розтягнули банери із закликами зупинити нафтове буріння в Арктиці. Вони підняли на борт необхідний запас харчування та одягу, щоб затриматися на платформі надовго.

"У необхідній документації для запуску платформи йдеться, що ймовірність терористичної загрози вкрай низька, оскільки об'єкт розташований далеко від інфраструктури. У реальності платформа не була готова до візиту "гостей", - зазначили в Greenpeace.

За словами одного з активістів, після захоплення співробітники бурової намагалися викликати на допомогу служби берегової охорони, внутрішню службу безпеки компанії "Газпром Нефть Шельф", "начебто навіть у ФСБ дзвонили, але безуспішно".


Джерело: tsn.ua